Двулицеви Матраци от Мебели Богдан
 
Много от клиентите на Мебели Богдан предпочитат двулицев матрак за своите легла. Плюсовете им са много. На първо място двулицевите матраци не са така тежки, както еднолицевите. По-лесни са за транспорт, преместване и обръщане. Ползват се и от двете страни и това удължава живота им, защото се амортизират по-бавно. Могат да бъдат с различна твърдост от всяка страна, като по този начин вие може да редувате страните според предпочитанията си в момента. Чаршаф с ластик се ползва лесно и удобно върху двулицев матрак. При еднолицевия има опасност долната част на чаршафа да се нарани и разкъса от тежката дървена вградена основа.
За да поставите върху леглото си двулицев матрак от Мебели Богдан, трябва да имате плоскост или подматрачна ламелна рамка. В случай че ползвате плоскост, добре е да й бъдат направени дупки, през които вашия матрак да може да диша. Не е добре плоскостта да бъде плътна, това пречи на въздуха да циркулира и има опасност в матрака ви да се появи мухъл или да се задържат други вредни частици. Това важи с най-голяма сила за матраците от пяна. Пружинните се вентилират по-добре дори и поставени върху плоскост заради въздушния джоб около пружинните пакети.

 

Как да изберете своя двулицев матрак?
 
Много е важно да помислите на какъв матрак сте спали досега, с какъв пълнеж е той и с каква степен на твърдост. Матраците от пяна са два вида. Или от цяло парче пяна – полиуретан, седем зонова или високоеластична – или от различни слоеве на тези видове пяна, свързани помежду си – тип сандвич. Матраците с различна степен на твърдост от двете страни са задължително поне от два вида пяна,. Обикновено от едната страна имат слой мемори или мемори с охлаждащ гел, а от другата – седем зонова или високоеластична пяна.
HR пяната се препоръчва при проблеми с кръста и гръбнака. Тя има масажиращ ефект и отпуска тялото по начин, който намалява неудобството и евентуалните болки.
Мемори пяната за секунди заема формата на вашето тяло. Когато станете от леглото, може да наблюдавате как бавно и постепенно тя възвръща формата си.
Най-твърдите матраци са от твърда пяна с висока плътност или имат кокосова вложка. Съвременен вариант е кокосовата вложка да се латексира за да се предпази от евентуално ронене на кокосовите влакна след години употреба.
Пружинните модели също са предимно с два пълнежа – или Бонел, или индивидуално пакетирани Покет пружинки в джобчета. Освен пружините, матраците  също могат да бъдат с различни вложки отгоре. Мемори пяната може да бъде на слой от 1 до 5 см, а понякога присъства само в прошивката. Тогава усещането й не е така осезателно. Най-луксозните модели са 30 см. високи. Те могат да бъдат с по 4 см. мемори или латекс от всяка от своите страни. Ядрото е от покет пружини. Такива са моделите Мегафлекс и Мегалатекс. Те придават изключително луксозен вид на леглото ви.