Меню
Количка

Двулицеви матраци

Двулицеви Матраци от Мебели Богдан
 
Все по-често клиентите на Мебели Богдан предпочитат двулицев матрак за своите легла. Плюсовете на двулицевите матраци са много. На първо място те не са така тежки като еднолицевите. По-лесни са за транспорт, преместване и обръщане. Ползват се и от двете страни и това удължава живота им, защото се амортизират по-бавно. Могат да бъдат с различна твърдост от всяка страна. По този начин вие може да редувате страните според предпочитанията си в момента. Чаршаф с ластик се ползва лесно и удобно върху двулицев матрак. При еднолицевия има опасност долната част на чаршафа да се нарани и разкъса от тежката дървена вградена основа.
За да поставите върху леглото си двулицев матрак от Мебели Богдан, трябва да имате подматрачна ламелна рамка или плоскост. В случай че ползвате плоскост, добре е да й бъдат направени дупки, през които вашия матрак да диша. Не е добре плоскостта да бъде плътна, това пречи на въздуха да циркулира и има опасност в матрака ви да се появи мухъл или да се задържат други вредни частици. Това важи с най-голяма сила за матраците от пяна. Пружинните се вентилират по-добре дори и поставени върху плоскост заради въздушния джоб около пружинните пакети.

 

Как да изберете своя двулицев матрак?
 
Много е важно да помислите на какъв матрак сте спали досега, с какъв пълнеж е той и с каква степен на твърдост. Удобен ли ви е или искате новия да е по-различен като качества? Матраците от пяна са два вида. Или от цяло парче пяна – полиуретан, седем зонова или високоеластична – или от различни слоеве на тези видове пяна, свързани помежду си – тип сандвич. Матраците с различна степен на твърдост от двете страни са задължително поне от два вида пяна,. Обикновено от едната страна имат слой мемори или мемори с охлаждащ гел, а от другата – седем зонова или високоеластична пяна. Някои модели са поставени в сваляем луксозен калъф от качествена дамаска. При нужда той може да бъде свален и изпран.
HR пяната се препоръчва при проблеми с кръста и гръбнака. Тя има масажиращ ефект и отпуска тялото по начин, който намалява и елиминира неудобството и евентуалните болки.
Мемори пяната е вълшебно мека и за секунди заема формата на вашето тяло. Когато станете от леглото, може да наблюдавате как бавно и постепенно тя възвръща формата си.
Най-твърдите матраци са от твърда пяна с висока плътност или имат кокосова вложка. Съвременен вариант е кокосовата вложка да се латексира за да се предпази от евентуално ронене на кокосовите влакна след години употреба.
Пружинните модели също са предимно с два пълнежа – или Бонел, или индивидуално пакетирани Покет пружинки в джобчета. Освен пружините, матраците  също могат да бъдат с различни вложки отгоре. Мемори пяната може да бъде на слой от 1 до 5 см, а понякога присъства само в прошивката. Тогава усещането й не е така осезателно. Най-луксозните модели са 30 см. високи. Те могат да бъдат с по 4 см. мемори или латекс от всяка от своите страни. Ядрото е от покет пружини. Такива са моделите Мегафлекс и Мегалатекс. Те придават изключително луксозен вид на леглото ви.

 

Brand: Nani Модел: bm17030007
Двулицев матрак Сирена Фреш Мемори Матрака е структуриран около дебела, профилирана двулицева сърцевина от ULTRAFLEX HR пяна с висока плътност и еластичност. В сваляемия калъф е добавена високотехнологична термоактивна MEMORY FOAM от едната страна и слой иновативна допълнително омекотена пяна от ..
613.00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070001
Двулицев матрак Прима Този матрак е решение за клиенти с високи изисквания, но ограничен бюджет. Отличава се с устойчивост и добра опора за гръбначния стълб. Има добра вътрешна вентилация благодарение на пружинния пакет, микроклетъчната отворена структура на пенополиуретановата пяна и нетъкания т..
209.44 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030010
Двулицев матрак Биская „Биская” е класически капитониран двулицев матрак с анатомични свойства. Характеризира се с дълготрайност и достатъчна поддържаща сила. Състои се от стандартен Бонел пакет от спираловидни двойноконусни пружини, обвити в олекотен иглонабит латексиран филц, слой пенополиурет..
199.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030011
Двулицев матрак Тирена „Тирена” е съчетание от ортопедичните достойнства на сърцевина с висока плътност от POLYFLEX и калъф с дамаска с високо съдържание на естествен памук и допълнително добавени „пасивни” материали, заздравяващи (над 20 пъти) материята, но неводещи до отключване на алергии и ра..
242.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030001
Двулицев матрак Лаго 7-зоново ядро от редуващи се безшумни амортисьори от ULTRAFLEX HR пяна с висока плътност и различна твърдост. Комбинацията образува канали, способстващи добрата проветривост във вътрешността. Добавеният слой POLYFLEX с повишена твърдост допълнително оптимизира ортопедичните п..
574.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030006
Двулицев матрак Модена Оптимално съчетание на практичност, цена и качество. Висококачествен продукт, произвеждан благодарение на модерното технологично оборудване. В прошивката на калъфа, обвиващ двулицевата ортопедична сърцевина с висока плътност от POLYFLEX е добавен допълнително омекотен п..
365.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030008
Двулицев матрак Аруба Мемори Покет Всички съвременни технологии при матраците събрани, в едно изделие. Невероятно съчетание от качествата на POCKET SPRING, POLIFLEX и MEMORY FOAM. Сърцевината е еднолицева, многозонова – от индивидуално пакетирани пружини в джобче от нетъкан текстил, закрепени ..
502.00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090351
Двулицев матрак Beisy Характеристики ..
179.00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070007
Двулицев матрак АтинаМебели Богдан представя на Вашето внимание Двулицев матрак Атина Матракът е с отлични ортопедични характеристики. Дава добра опора на гръбначния стълб, неподатлив на деформация, има висока устойчивост на тегло и натиск. Вълнената вата, с която е прошита дамаската, поддър..
334.88 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030009
Двулицев матрак Бахама Мемори NEW Модел, предлагащ максимално удобство дори и при големи натоварвания. Оставя изключително приятно усещане при лежане, осигурено от вложената в контактната с тялото зона висококачествена допълнително омекотена пяна и антиалергична силиконова вата. Еднолицевата сърц..
888.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110013
Матрак Зеро МемориМемори пяната ще следва извивката на тялото ви и ще ви осигури спокоен и освежаващ сън.Характеристика:7-зонова дишаща BodyCare® пяна с отворена клетъчна структура3 см. мемори пянависококачествен текстилТип: ДвулицевВисочина: 18 см.Твърдост на матрака: Средна твърдост..
227.00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070006
Двулицев матрак Мемори Елеганс 7 зони усиленМебели Богдан представя на Вашето внимание Двулицев матрак Мемори Елеганс 7 Всеки детайл от дизайна на матрака е внимателно обмислен за да осигури абсолютен лукс, комфорт и правилна поддръжка на тялото. Ядрото от индивидуално пакетирани пружини пр..
491.68 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070002
Двулицев матрак Стандарт Комфортен, ортопедичен матрак, осигуряващ качествен сън и добра физическа форма. Ядрото от пружинния пакет осигурява добра вътрешна вентилация, а слоевете термо вата и филц успешно отстраняват нежелани шумове. Пластовете от високоеластичен пенополиуретан и вата създават ж..
283.36 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070003
Двулицев матрак Лукс Матрак с отлична ортопедична характеристика, заслуга за което има слоят от кокосови влакна, които са естествен и антибактериален материал. Препоръчва се за хора с проблеми в областта на гърба и кръста! Има висока издържливост, независимо от натоварването, дълъг живот и непода..
339.36 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070008
Двулицев матрак ЕвропаМебели Богдан представя на Вашето внимание Двулицев матрак Европа Ядрото от пенополиуретанова пяна и слоевете от кокосова вложка правят матрака твърд, с висока издръжливост на натоварвания. Моделът е подходящ за подрастващи и подпомага правилната поддръжка на гръбначния..
387.52 лв.
Brand: TED Модел: bm19180020
Двулицев матрак Алое Спринг Описание Марка ТЕД Характеристики Моделът Aloe Spring..
466.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm18030032
Двулицев матрак Хавай МемориХармоничен матрак с мемори пяна Вътрепността на матрака е образувана от два слоя високоеластична и иновативна пяна с различна плътност.Дамаската е калъф с нефритени частици, които отразяват топлината и абсорбират влагата - това гарнатира най висока степен на комфорт и ..
978.00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100017
Матрак МегафлексЛуксозният матрак Мегафлекс  комбинира плътна мекота на мемори пяната с уникалната пружинна Покет система. Анатомичния пакет е с индивидуални пружинки, всяка пакетирана в отделно текстилно джобче. Всички заедно са пристегнати с два метални пръстена за по-голяма здравина.&nb..
480.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030004
Двулицев матрак Аруба Покет SPUN BONDED, закрепени в едно цяло посредством еластична връзка. За придаване на допълнителна здравина от всички страни е поставена стабилизираща рамка от KOVAFOAM. Високата степен на ортопедичност на POCKET SPRING технологията в комбинация с пяната предлагат добър ко..
359.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030005
Двулицев матрак Сирена Ултрафлекс Модел за високи натоварвания при максимален комфорт. Представлява дебела, двулицева, комфортна POLYFLEX сърцевина с висока плътност и еластичност. Добавените в контактната с тялото зона слой допълнително омекотена пяна и антиалергични силиконизирани влакна при..
402.00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170018
Матрак SIlver Care MemoryОписание:Модел Силвър Кеър Мемори е разработен специално, за да предложи още повече комфорт и здравословна грижа по време на сън. Ядрото на матрака се състои от 7-зоново профилирана високоеластична пяна, което предлага възможност за избор на усещане за мекота. Проф..
454.00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070005
Двулицев матрак Елеганс 7 зони Мебели Богдан представя на Вашето внимание Двулицев матрак Елеганс Най-актуалната покет система пренася комфорта по време на сън на едно ново. Чрез индивидуално пакетираните пружини, които следват естественият контур на тялото и обособените 7 зони на комфо..
425.60 лв.
Brand: Kambo Модел: bm19070123
Висококачествн двулицев матрак Нано-Бионик с мемори пяна и 7 зони на комфорт Характеристики ..
1097.60 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110014
Матрак МедикалМатрак Медикал е специален медицински модел предназначен за болници, санаториуми, хосписи. Препоръчва се за трайно залежали болни хора.Характеристика:Едностранен матрак, с височина 18 см.Състои се от дишаща BodyCare® пяна с висока плътност и покритие от непромокаем плат, койт..
244.00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030003
Двулицев матрак Сирена Мемори Модел със златен медал за комфорт + иновации от 21 век. Доказана класика при моделите с MEMORY FOAM и POLYFLEX + добавен иновативен калъф. Гарантирана оптимална проветривост във вътрешността от множеството отворени клетки. Правилното положение на гръбначния стълб ..
484.00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm17070066
Двулицев матрак НатюрМебели Богдан представя на Вашето внимание Двулицев матрак Натюр Това е един изключителен матрак, съчетаващ в себе си естествени екологични материали и последната дума на технологията в производството на матраци. С ядро от нано и мулти покет пружини, матракът гарантира п..
1086.40 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100014
Матрак Меджикформ Матракът тип сандвич съдържа в себе си луксозна полиуретанова пяна, а от двете страни космически материал мемори. Под въздействието на телесната температура микропорестата структура на memoform много меко се извива и максимално точно повтаря всяка извивка на тялото като придав..
350.00 лв.
Brand: TED Модел: bm19180024
Двулицев матрак Май Кашмир Описание Марка ТЕД Характеристики Хибриден многопластов ..
723.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110010
Матрак Кул БалансСтруктурата на матрака е комбинация от висококачествени BodyCare® пяни, с различни характеристики, в резултат на което Ви предлагаме продукт с двустранно усещане, гарантиращ пълноцененния възстановителен процес на тялото. В сърцевината на матрака сме използвали  BodyCare® ..
400.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110003
Матрак ЗероОпростена конструкция от висококачествена пяна с отворена клетъчна  структура,която позволява на матрака да диша и да се проветрява непрестанно,като ви осигурява здравословна среда за спокоен сън.Допълнително удобство е сваляемият калъф с цип опасващ целият матрак. Характеристик..
177.00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090353
Двулицев матрак Фелия Покет Характеристики ..
317.00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100007
Матрак Престиж Единственият матрак, който притежава превъзходен ортопедичен ефект и анатомично изпълнени Multi zone (7 зони) на твърдост, осигуряващи релакс на гръбнака и цялото тяло на човек. Специалната изработка на естественото латексовото ядро представлява една вентилационна система Air plu..
480.00 лв.
Brand: TED Модел: bm19180012
Двулицев матрак Favorite Nova Orthopedic Описание Марка ТЕД Характеристики ..
355.00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170011
Матрак DionaОписание:Модел Diona е двулицев матрак с отлични показатели. Има ядро от еластична пяна, която не се деформира, и слой Memory пяна от едната страна за повече мекота, спокойствие и комфорт на вашия сън. Термоеластичните качества на Memory пяната позволяват да „запомня“ формата н..
386.00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100003
Матрак Екзотик Ядро тип сандвич – сърцевина от полиуретан с натурална кокосова вложка от двете страни. Естествената твърдост на кокоса придава на матрака допълнителна плътност и дълготрайност, регулира микроклимата и отвежда излишната влага навън. Благодарение на плътното ядро от пяна и на..
250.00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170012
Матрак Diplomat De LuxОписание:Модел Diplomat De Lux е комфортен двулицев матрак с ядро, направено от високотехнологичен пружинен пакет Multi Pocket System. Отделните пружини в покет пакета са индивидуално опаковани в текстилни джобове и независими една от друга. Всяка една пружина реагира отде..
279.00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm18070100
Матрак АидаС ядро от пружинен пакет Бонел, този модел дава отлична вътрешна вентилация, допринасяща за добрия сън. С възможността да се поръча и като еднолицев матрак, той е отлично бюджетно решение за всеки дом.ОписаниеТекстил : дамаска тип "Жакард" Вълнена и памучна вата Еластична пяна&n..
265.44 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330009
Двулицев матрак Каприз, технология БонелМатракът е изграден от пружинно ядро, което се изработва по технология Бонел, съдържаща 125 бр./м2 стоманени двойноконусни, термично обработени пружини, съединени със спирална пружина.Вложени материали : термо кече (felt), поликомпонентна вата, нетъкан..
126.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110007
Матрак Хибрид ГрандеХибридна структура, която съчетава предимствата на Pocket Spring технологията и комфорта на високия клас полиуретанови пяни. Добавеният слой латекс от едната страна допринася за комфорта чрез премахване на нездравословните точки на напрежение.Ядро от профилирана, допълнителн..
915.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110011
Матрак Орто БалансХибридна структура, която съчетава предимствата на Pocket Spring технологията и комфорта на високия клас полиуретанови пяни. Покет системата от индивидуално пакетирани пружини със седем зони на комфорт, разположена в сърцевината на матрака, осигурява равномерна и деликатна под..
504.00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090354
Двулицев матрак Фелия Плюс Характеристики ..
218.00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090349
Двулицев матрак Simple Характеристики ..
215.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110006
Матрак Флекс КомфортКомбинирана структура от специфично профилирано ядро, в което има обособени 5 зони на комфорт за максимално добра поддъжка на тялото. Ядрото е съставено от 2 части във височина, като целта е  постигане на двустранно усещане чрез използването на материли с различни характериа..
418.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110008
Матрак Дрийм КомфортСтруктура, доказала се през годините и спечелила доверието на много клиенти.Матракът има асиметрична трислойна конструкция:База  от BodyCare® пяна с висока плътност и повишена твърдост, която има изразени ортопедични свайства, издръжлива на натиск и  натоварване, гарант..
515.00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170009
Матрак Perla CocosОписание:Модел Перла Кокос е двулицев ортопедичен матрак с ядро от еластична пяна и допълнителен слой кокосова вложка. Кокосовата вложка е естествен нетъкан текстилен материал, изработен от кокосови влакна. Поради това модел Перла Кокос се отличава с висока..
285.00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110005
Матрак Флекс БалансМодел Флекс Баланс, изработен от BodyCare® пяна със средна плътност и висока твърдост, издръжлива на натиск, натоварване и деформация, която предоставя здрава и стабилна опора на гръбначния стълб. Използваният материал е с изразени ортопедични свайства, а отворената дишаща кл..
269.00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100001
Матрак Бордо луксДвулицев матрак Бордо лукс HR 35  е ортопедичен и  анатомичен матрак с масажиращ и релаксиращ ефект. Благодарение на прецизните прорези по повърхността на матрака вие ще се насладите на мекота и масаж по време на сън. Ядрото от изкуствен латекс притежава висока устойчивост..
320.00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170017
Матрак Bamboo Memory GelОписание:Бамбу Мемори Гел е специално разработен модел с ядро от зоново профилирана високоеластична пяна и слой от Memory пяна с охлаждащи гел капсули. Memory Gel пяната се моделира според температурата на тялото и приема формата на неговите извивки, създава приятно..
529.00 лв.
Показани са от 1 до 50 от 296 резултата (6 страници)