Меню
Количка

Двулицеви матраци

Двулицеви Матраци от Мебели Богдан
 
Все по-често клиентите на Мебели Богдан предпочитат двулицев матрак за своите легла. Плюсовете на двулицевите матраци са много. На първо място те не са така тежки като еднолицевите. По-лесни са за транспорт, преместване и обръщане. Ползват се и от двете страни и това удължава живота им, защото се амортизират по-бавно. Могат да бъдат с различна твърдост от всяка страна. По този начин вие може да редувате страните според предпочитанията си в момента. Чаршаф с ластик се ползва лесно и удобно върху двулицев матрак. При еднолицевия има опасност долната част на чаршафа да се нарани и разкъса от тежката дървена вградена основа.
За да поставите върху леглото си двулицев матрак от Мебели Богдан, трябва да имате подматрачна ламелна рамка или плоскост. В случай че ползвате плоскост, добре е да й бъдат направени дупки, през които вашия матрак да диша. Не е добре плоскостта да бъде плътна, това пречи на въздуха да циркулира и има опасност в матрака ви да се появи мухъл или да се задържат други вредни частици. Това важи с най-голяма сила за матраците от пяна. Пружинните се вентилират по-добре дори и поставени върху плоскост заради въздушния джоб около пружинните пакети.

 

Как да изберете своя двулицев матрак?
 
Много е важно да помислите на какъв матрак сте спали досега, с какъв пълнеж е той и с каква степен на твърдост. Удобен ли ви е или искате новия да е по-различен като качества? Матраците от пяна са два вида. Или от цяло парче пяна – полиуретан, седем зонова или високоеластична – или от различни слоеве на тези видове пяна, свързани помежду си – тип сандвич. Матраците с различна степен на твърдост от двете страни са задължително поне от два вида пяна,. Обикновено от едната страна имат слой мемори или мемори с охлаждащ гел, а от другата – седем зонова или високоеластична пяна. Някои модели са поставени в сваляем луксозен калъф от качествена дамаска. При нужда той може да бъде свален и изпран.
HR пяната се препоръчва при проблеми с кръста и гръбнака. Тя има масажиращ ефект и отпуска тялото по начин, който намалява и елиминира неудобството и евентуалните болки.
Мемори пяната е вълшебно мека и за секунди заема формата на вашето тяло. Когато станете от леглото, може да наблюдавате как бавно и постепенно тя възвръща формата си.
Най-твърдите матраци са от твърда пяна с висока плътност или имат кокосова вложка. Съвременен вариант е кокосовата вложка да се латексира за да се предпази от евентуално ронене на кокосовите влакна след години употреба.
Пружинните модели също са предимно с два пълнежа – или Бонел, или индивидуално пакетирани Покет пружинки в джобчета. Освен пружините, матраците  също могат да бъдат с различни вложки отгоре. Мемори пяната може да бъде на слой от 1 до 5 см, а понякога присъства само в прошивката. Тогава усещането й не е така осезателно. Най-луксозните модели са 30 см. високи. Те могат да бъдат с по 4 см. мемори или латекс от всяка от своите страни. Ядрото е от покет пружини. Такива са моделите Мегафлекс и Мегалатекс. Те придават изключително луксозен вид на леглото ви.

 

Brand: Hegra Модел: bm20330009
Двулицев матрак Хегра Каприз, технология БонелМатракът е изграден от пружинно ядро, което се изработва по технология Бонел, съдържаща 125 бр./м2 стоманени двойноконусни, термично обработени пружини, съединени със спирална пружина.Вложени материали : термо кече (felt), поликомпонентна вата, н..
101,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700001
Двулицев матрак ПримаТози матрак е решение за клиенти с високи изисквания, но ограничен бюджет. Отличава се с устойчивост и добра опора за гръбначния стълб. Има добра вътрешна вентилация благодарение на пружинния пакет, микроклетъчната отворена структура на пенополиуретановата пяна и нетъкания т..
123,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330008
Двулицев матрак Хегра Стандарт, двойноконусни термообработени пружиниСтандартен модел матрак с пружинен пакет тип Бонел със 125 бр/м2 стоманени двойноконусни термообработени пружини. Съчетание между ортопедична твърдост и анатомични свойства. Моделът Стандарт е едно удобно решение з..
124,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090351
Двулицев матрак Beisy Характеристики..
125,00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110003
Матрак ЗероОпростена конструкция от висококачествена пяна с отворена клетъчна  структура,която позволява на матрака да диша и да се проветрява непрестанно,като ви осигурява здравословна среда за спокоен сън.Допълнително удобство е сваляемият калъф с цип опасващ целият матрак. Характеристик..
128,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090354
Еднолицев матрак Фелия Plus Характеристики..
135,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030010
Двулицев матрак Биская„Биская” е класически капитониран двулицев матрак с анатомични свойства. Характеризира се с дълготрайност и достатъчна поддържаща сила. Състои се от стандартен Бонел пакет от спираловидни двойноконусни пружини, обвити в олекотен иглонабит латексиран филц, слой пенополиурет..
136,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330007
Двулицев матрак Хегра Стандарт Фоум, пенополиуретанова пянаОртопедичен модел за тези, които предпочитат изделие от пенополиуретанова пяна пред пружинните матраци.Стандарт Фоум предлага ортопедична опора на гръбначния стълб и поддъжа правилната позиция на тялото.Ядрото на матрака е..
142,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330016
Двулицев матрак Хегра Лайт Плюс, пяна с дишаща клетъчна структураСъвършено съчетание на стабилност и комфорт, подсигуряващ необходимото условие за отличен сън.Състав:- пружинно ядро бонел за ортопедичен ефект- плътна пяна с отворена дишаща клетъчна структура- по-твърда и по-м..
147,00 лв.
Brand: Oni Модел: bm20520004
Състав:-Ядро: 3D профилирана полиуретанова пяна, осигуряваща висока степен на комфорт и мекота-Калъф: Елегантна комбинация от висококачествена дамаска с дълбок капитонаж от полиестерна вата и борд от жакардов плат.-Вентилационни клапи за по-добра циркулация на въздуха.Височина: 19 смГаранция: 5 годи..
147,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm20090519
Двулицев матрак Фелия Мемо, пружинен пакет Бонел, Skycell и мемори пянаОписаниеЯдро:Трислойно от пружинен пакет Бонел, Skycell  и мемори пяна.Дамаска: Устойчиво трико, придаващо мекота.Височина на матрака –  20+/-1 см.Гаранция на матрака – 3 г..
155,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330006
Двулицев матрак Хегра Комфорт, пружинен пакет БонелПритежава качествата за една пълноценна почивка. Моделът е със средна степен на ортопедичност и с анатомични свойства. Матракът е с пружинен пакет тип Бонел със 125 бр/м2 стоманени двойноконусни термообработени пружини и вложена по-голяма по о..
155,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm18070100
Матрак АидаС ядро от пружинен пакет Бонел, този модел дава отлична вътрешна вентилация, допринасяща за добрия сън. С възможността да се поръча и като еднолицев матрак, той е отлично бюджетно решение за всеки дом.ОписаниеТекстил : дамаска тип "Жакард" Вълнена и памучна вата Еластична пяна&n..
157,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090349
Двулицев матрак Simple Характеристики..
161,00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110013
Матрак Зеро МемориМемори пяната ще следва извивката на тялото ви и ще ви осигури спокоен и освежаващ сън.Характеристика:7-зонова дишаща BodyCare® пяна с отворена клетъчна структура3 см. мемори пянависококачествен текстил..
164,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170007
Матрак SuperluxОписание:Модел Суперлукс е двулицев пружинен матрак, изработен от пружинен пакет Bonnell System и допълнителен слой еластична пяна, който осигурява устойчивост и добра опора на гръбначния стълб. Има страничен борд от пенополиуретанова пяна, който предпазва от огъване в ..
166,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330017
Двулицев матрак Хегра Лайт, плътна пянаМатракът Лайт разполага с ергономична сърцевина от плътна пяна за правилна поддръжка на гръбначния стълб.Състав:- опростена конструкция- плътна пяна с отворена дишаща клетъчна структура- максимална проветривост- отлична среда за спокоен с..
167,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170008
Матрак Perla ComfortОписание:Модел Перла Комфорт е двулицев ортопедичен матрак с ядро от еластична пяна, което не се деформира. Има изключително висока издръжливост при натоварване. Ортопедичните свойства на матрака спомагат за поддържането на гръбнака в правилна позиция, което гарантира ц..
167,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030002
Двулицев матрак АляскаКъм свойствата на материали, влагани в матраците още преди 18 век, са добавени технологиите на 21 век. Сърцевината представлява разпенен на водна основа POLYFLEX с висока плътност, добри ортопедични характеристики и еластичност, предлагаща добър телесен комфорт. Добавеният ..
168,00 лв.
Brand: Oni Модел: bm20520006
Състав:-Ядро: 18 см високоеластична полиуретанова пяна.-Калъф: Елегантна комбинация от висококачествена цветна дамаска с капитонаж от вълнена вата от едната страна (зимна страна) и памучна вата от другата (лятна страна) и борд от жакардов плат.-Вентилационни клапи за по-добра циркулация на въздуха.В..
170,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030011
Двулицев матрак Тирена„Тирена” е съчетание от ортопедичните достойнства на сърцевина с висока плътност от POLYFLEX и калъф с дамаска с високо съдържание на естествен памук и допълнително добавени „пасивни” материали, заздравяващи (над 20 пъти) материята, но неводещи до отключване на алергии и ра..
176,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700002
Двулицев матрак СтандартКомфортен, ортопедичен матрак, осигуряващ качествен сън и добра физическа форма. Ядрото от пружинния пакет осигурява добра вътрешна вентилация, а слоевете термо вата и филц успешно отстраняват нежелани шумове. Пластовете от високоеластичен пенополиуретан и вата създават ж..
179,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090352
Двулицев матрак Beisy Memo Характеристики..
181,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330018
Двулицев матрак Хегра Мемолайт Плюс, мемори пяна и ядро БонелМемолайт Плюс е продукт съчетан от стабилност и комфорт, осигуряващ необходимото условие за отличен сън.Състав:- пружинно ядро бонел за ортопедичен ефект- анатомичност с Мемори пяна, следваща извивките на тялото- пл..
183,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm20170056
Матрак Perla SoftМодел Perla Soft има ядро от високоеластична пяна и еластична пяна. Това дава възможност за избор на усещане за мекота и комфорт според индивидуалните предпочитания. Отличава се с висока степен на издръжливост при натоварване. Ортопедичните свойства на матрака спомагат за ..
187,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700007
Двулицев матрак АтинаМебели Богдан представя на Вашето внимание Двулицев матрак АтинаМатракът е с отлични ортопедични характеристики. Дава добра опора на гръбначния стълб, неподатлив на деформация, има висока устойчивост на тегло и натиск. Вълнената вата, с която е прошита дамаската, поддър..
189,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm18030033
Матрак Лигура ПокетДвулицев матрак с покет система и 3 години гаранцияДвулицев матрак Ликура Покет. Система Pocket Spring от индивидуално пакетирани пружини в джобчета, съединени посредством еластична връзка, нежно поема извивките на тялото и го придържа в правилната позиция. Еластична..
191,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330020
Двулицев матрак Хегра Мемолайт, мемори пянаМатракът разполага с еластична сърцевина от дишаща пяна, съчетана с комфорта и мекотата на Мемори пяната.Състав:- плътна пяна с отворена дишаща клетъчна структура- мека и твърда страна на матрака- анатомичност с Мемори пяната, следваща..
196,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170010
Матрак Lavandula MemoryОписание:Модел Лавандула Мемори е двулицев пружинен матрак, изработен от висококачествен пружинен пакет тип Bonnell System. Движението на пружините в сърцевината на матрака предоставя добра циркулация на въздуха и контролира влагата. Идеалната вентилация е основа за ..
198,00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110014
Матрак МедикалМатрак Медикал е специален медицински модел предназначен за болници, санаториуми, хосписи. Препоръчва се за трайно залежали болни хора.Характеристика:Едностранен матрак, с височина 18 см.Състои се от дишаща BodyCare® пяна с висока плътност и покритие от непромокаем плат, койт..
201,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330005
Двулицев матрак Хегра Комфорт Плюс, кокосова вложкаРазполага с повишен ортопедичен и анатомичен ефект благодарение на включеният допълнителен слой кокосова вложка (естествени кокосови влакна скрепени със силиконов материал, което прави този слой проветрив, гъвкав и дълготраен) и ..
203,00 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110005
Матрак Флекс БалансМодел Флекс Баланс, изработен от BodyCare® пяна със средна плътност и висока твърдост, издръжлива на натиск, натоварване и деформация, която предоставя здрава и стабилна опора на гръбначния стълб. Използваният материал е с изразени ортопедични свайства, а отворената дишаща кл..
203,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100003
Матрак Екзотик Ядро тип сандвич – сърцевина от полиуретан с натурална кокосова вложка от двете страни. Естествената твърдост на кокоса придава на матрака допълнителна плътност и дълготрайност, регулира микроклимата и отвежда излишната влага навън. Благодарение на плътното ядро от пяна и на..
205,00 лв.
Brand: Sonata H Модел: bm29011736
С нашия 7-зонов матрак за посетители с твърдост H2/H3 може да посрещнете и да предложите на вашия гост добър нощен сън. 1. 7-зонова технология с полиуретанова пяна7-зонов матрак означава, че 7 различни секции на матрака имат различни нива на опора, за да спомогнат за подобряване на разположението на..
208,50 лв.
Brand: Sonata T Модел: bm18130249
Матрак GoldОртопедичен  двулицев матрак Gold, подходящ за хора със здравословни проблеми в зоните на кръста и врата. Ако имате въпроси или се нуждаете от допълнително информация, можете да се свържете с нашите консултанти, които с радост ще ви помогнат, на телефон: 0882 600 418...
210,00 лв.
Brand: Happy Dreams Модел: bm20380001
Двулицев Матрак Happy Dreams Кокос Произведен от матраци Happy Dreams с патентована технология, която осигурява всичко необходимо за Вашия възстановителен сън! Моделът Кокос, създава изключителна опора на тялото по време на сън и подпомага за правилното изграждане на гръбначният стълб. ..
218,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170009
Матрак Perla CocosОписание:Модел Перла Кокос е двулицев ортопедичен матрак с ядро от еластична пяна и допълнителен слой кокосова вложка. Кокосовата вложка е естествен нетъкан текстилен материал, изработен от кокосови влакна. Поради това модел Перла Кокос се отличава с висока..
218,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030004
Двулицев матрак Аруба pocketSPUN BONDED, закрепени в едно цяло посредством еластична връзка. За придаване на допълнителна здравина от всички страни е поставена стабилизираща рамка от KOVAFOAM. Високата степен на ортопедичност на POCKET SPRING технологията в комбинация с пяната предлагат добър к..
220,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700003
Двулицев матрак ЛуксМатрак с отлична ортопедична характеристика, заслуга за което има слоят от кокосови влакна, които са естествен и антибактериален материал. Препоръчва се за хора с проблеми в областта на гърба и кръста! Има висока издържливост, независимо от натоварването, дълъг живот и непода..
220,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170012
Матрак Diplomat De LuxОписание:Модел Diplomat De Lux е комфортен двулицев матрак с ядро, направено от високотехнологичен пружинен пакет Multi Pocket System. Отделните пружини в покет пакета са индивидуално опаковани в текстилни джобове и независими една от друга. Всяка една пружина реагира отде..
221,00 лв.
Матрак Кокос Стандарт - 18 см - Двулицеви матраци Матрак Кокос Стандарт - 18 см - Двулицеви матраци
-30 %
Brand: Lateks Модел: bm19230015
Матрак, изработен от пенолатекс. С два слоя кокос за по-добра проветривост, както и опора на тялото. Предлага се в различни размери, в зависимост от нуждите на клиента...
221,20 лв. 316,00 лв.
Brand: Happy Dreams Модел: bm20380002
Двулицев Матрак Happy Dreams РоялМатракът Роял осигурява класически комфорт и правилна опора на тялото. Обработката на дамаската на матрака е антиакарна. С този продукт ще се насладите на здравословен и пълноценен сън. Описание на продукта: Височина 22 см.Осигурява класически комф..
222,00 лв.
Brand: Sonata H Модел: bm29011738
С нашия 7-зонов матрак за посетители с твърдост H2/H3 може да посрещнете и да предложите на вашия гост добър нощен сън. 1. 7-зонова технология с полиуретанова пяна7-зонов матрак означава, че 7 различни секции на матрака имат различни нива на опора, за да спомогнат за подобряване на разположението на..
223,50 лв.
Brand: Sonata H Модел: bm29011737
С нашия 7-зонов матрак за посетители с твърдост H2/H3 може да посрещнете и да предложите на вашия гост добър нощен сън. 1. 7-зонова технология с полиуретанова пяна7-зонов матрак означава, че 7 различни секции на матрака имат различни нива на опора, за да спомогнат за подобряване на разположението на..
223,50 лв.
Brand: Oni Модел: bm20520010
Състав:-Ядро: -индивидуално пакетирани пружини тип „Pocket springs“, покрити от двете страни със слой от 4 см висококачествена пяна; -укрепващ борд от висококачествена пяна.-Калъф: Елегантна комбинация от висококачествена цветна дамаска с дълбок капитонаж от полиестерна вата и слой полиуре..
224,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330019
Двулицев матрак Хегра Покет Лайт, мулти-покет пружина и восокоеластична пянаПерфектно съчетание на мулти-покет пружина и високоеластична пяна - най-добрата система за спане и перфектна опора за възстановяващ сън.Състав:- висока мулти-покет пружина за ортопедичен ефект- плътна ..
227,00 лв.
Brand: Oni Модел: bm20520008
Състав:-Ядро: 3D профилирана полиуретанова пяна, осигуряваща висока степен на комфорт и 4 см мемори пяна от едната страна на матрака.-Калъф: Елегантна комбинация от висококачествена дамаска с дълбок капитонаж от полиестерна вата и борд от жакардов плат с вградена 3D мрежа, осигуряваща добра циркулац..
227,00 лв.
Brand: Lateks Модел: bm19230012
Матрак от 100% латекс с трислойна конструкция. Подходящ за хора, които предпочитат по-твърдите матраци. Предлага се в голямо разнообразие от размери. Изработен е в средна твърдост М...
231,00 лв.
Показани са от 1 до 50 от 303 резултата (7 страници)