Меню
Количка

Еднолицеви матраци

Еднолицеви Матраци от Мебели Богдан
 
Еднолицевите матраци имат вградена от едната си страна подматрачна рамка. Ползват се само от едната страна и съответно се амортизират сравнително по-бързо от двулицевите. Но все пак в някои  случаи точно те са предпочитани. Кога имаме нужда от еднолицев матрак?
Най-често когато самото легло е предназначено за ползване с еднолицев матрак. В много случаи механизъма за повдигане се закрепва директно върху дървената част на матрака и така пространството под леглото се използва като ракла.
Също така закупуването на еднолицев матрак е по-изгодно, ако търсите ниска цена. При двулицевия трябва да вземете отделно подматрачна рамка, което оскъпява дори и ниския клас модели.
Хубаво е да проверите от какъв материал е направена твърдата част на матрака. При качествените модели тя е от дърво, OSB плоскост и метал. Подматрачните части от талашит и подобни материали не са толкова издръжливи във времето. Гаранцията на матрака важи, ако го поставяте на подходящо за него по размер легло. Ако има разминавания в размерите, възможно е матракът да се счупи дори и без да има проблем при производството. Особено трябва да внимавате при матраците с размер над 120/190. По-големите легла и спални трябва задължително да са укрепени по средата със средна греда – т.нар. царга. Върху нея и страниците се слага матрака. Липсата на царга почти винаги води до счупване на матрака или на самата спалня. Затова бъдете предпазливи. Ако вече сте закупили спалня без средна греда, сами поставете такава с дебелина 4 на 4 см. по дължината на леглото.


Какъв да е пълнежа да еднолицевия матрак?
 
Най-често това са пружини Бонел, индивидуално пакетирани пружинки Покет или различни видове пяна. Важно е да знаете каква твърдост търсите, за да изберете най-подходящия за вас модел. Като цяло матраците от пяна са по-твърди от пружинените. Изключение прави матракът модел Кери на фирма Елите, който е съставен от високоеластична пяна, с 4 см. мемори слой отгоре. Това уникално съчетание го прави най-мекия сред моделите от пяна и дори по-мек от някои пружинени варианти.Той е отличен избор, ако искате да получите удобен мек еднолицев матрак, в който няма никакви пружини.
Пружинните еднолицеви матраци са много удобен и достъпен вариант. Обикновените се изработват с Бонел – метални пружини, и облицовка от мебелна вата, дунапрен и други. По-луксозните варианти са с индивидуално пакетирани Покет пружинки, всяка от които се намира в свое джобче. По този начин те не са свързани директно помежду си и прилягат отлично по извивките на вашето тяло. Това ги прави едновременно ортопедични и анатомични модели. Отгоре може да бъдат омекотени със слой мемори пяна или латекс. За по-голяма здравина и стабилност се добавя кокосова вложка.
Най-често еднолицевите матраци се тапицират с жакардова дамаска. По-луксозните модели се произвеждат с висококачествени дамаски от текстил с повече памучно съдържание. Цветът на дамаските е най-често светъл.
За да предпазите своя еднолицев матрак, най-добре е да закупите за него непромокаем протектор. Особено удачни са моделите, при което протекторът се закрепва с ластици за четирите краища на матрака. Протекторите, които обхващат целия матрак като чаршаф с ластик, са по-подходящи за двулицеви матраци.
 

Brand: Genomax Модел: bm21090625
Еднолицев матрак SimoОснова: Вградена дървена рамкаЯдро: Двуслойно от пружинен пакет БонелДамаска: Устойчиво трико, придаващо мекотаВисочина на матрака: 20 +/-1 см.Гаранция на матрака: 2 години..
121,00 лв.
Brand: Oni Модел: bm20520001
Състав:-Ядро: -пружинен пакет тип „Бонел“ с укрепващ борд от висококачествена полиуретанова пяна; -обемна омекотяваща вата; -иглонабит латексиран филц.-Рамка: изработена от широколистен дървен материал и HDF.-Калъф: Висококачествена дамаска с уютен цветен дизайн и стилен капитонаж от ..
129,00 лв.
Brand: Oni Модел: bm20520002
Състав:-Ядро: 10 см високоеластична полиуретанова пяна.-Рамка: изработена от широколистен дървен материал и HDF.-Калъф: Висококачествена дамаска с уютен цветен дизайн и стилен капитонаж от полиестерна вата и борд от жакардов плат.-Вентилационни клапи за по-добра циркулация на въздуха-Текстилни дръжк..
136,00 лв.
Brand: TED Модел: bm19180008
ЕДНОЛИЦЕВ МАТРАК ADEONA ОписаниеМарка ТЕДХарактеристикиEднолицев матрак с отличе..
166,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030013
Еднолицев матрак ПонтоКласически еднолицев матракЕднолицев, ортопедичен, капитониран матрак с рамка от висококачествен иглолистен материал и пълнеж на полимерна пяна на водна основа с висока плътнос. Отворената микроклетъчна структура на сърцевината от POLYFLEX използва безпроблемното премин..
169,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170002
Матрак Classic Bonnell еднолицевОписание:Модел Класик е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Ядрото е направено от пружинен пакет Bonnell System. Тази система е направена по доказала се с времето технология и гарантира добри експлоат..
178,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm20090516
Еднолицев матрак Фелия Плюс, пружинен пакет Бонел и Skycell пянаОписание:Основа: Вградена дървена рамка.Ядро:Двуслойно от пружинен пакет Бонел и Skycell пяна.Дамаска: Устойчиво трико, придаващо мекота.Височина на матрака –  21+/-1 см.Гаранция на матрака – 3 г...
179,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700013
Еднолицев матрак ПримаМебели Богдан представя на Вашето внимание Еднолицев матрак ПримаТози матрак е решение за клиенти с високи изисквания, но ограничен бюджет. Отличава се с устойчивост и добра опора за гръбначния стълб. Има добра вътрешна вентилация благодарение на пружинния пакет, ..
180,55 лв.
Brand: Ivveks Модел: bm20190050
Еднолицев матрак Мемофлекс съчетаващ основа от масивна дървесина и пружинен пакет Бонел .с цел максимален комфорт е добавен сандвич панел "МЕМОФЛЕКС" също така пенополиуретанова пяна с висока плътност и мемори пяна която поема извивките на тялото и придава максимален комфорт. Калъфът е от качествен ..
186,60 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170001
Матрак Classic Foam еднолицевОписание:Модел Класик пяна е комфортен еднолицев матрак, при който не е необходимо използването на подматрачна рамка. Ядрото е направено от еластична пяна. Ортопедичните му свойства спомагат за поддържане на гръбнака в правилна позиция, което гарантир..
187,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm20090514
Еднолицев матрак Фелия Алое Вера, Bodycare пянаОписаниеОснова: Вградена дървена рамка.Ядро:Дишаща Bodycare пяна.Дамаска: Текстил с Алое Вера, създаващ антибактериална среда.Височина на матрака –  20+/-1 см.Гаранция на матрака – 3 г..
191,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100021
Матрак БалансПружинният пакет тип Бонел е най-широко разпространен в света на матраците. Всяка пружина е термично обработена за по-добра устойчивост и трайност. По този начин се елиминира появата на ръжда по тях.Целият пакет е изолиран по повърхността си от плътна твърда вата, спанбонд и кутия от по..
192,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330015
Еднолицев матрак Стандарт, двойноконусни термообработени пружиниСтандартен модел матрак с пружинен пакет тип Бонел със 125 бр/м2 стоманени двойноконусни термообработени пружини. Съчетание между ортопедична твърдост и анатомични свойства. Моделът Стандарт е едно удобно решение за вашата..
196,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm19090356
Еднолицев матрак Фелия Memo Характеристики..
205,00 лв.
Brand: Ivveks Модел: bm20190049
Еднолицев непружинен матрак с перфектна визия и уникално удобство - перфектна комбинация от стил и комфорт за вашето удобство в спалнята!Състав:Висококачествена дървена рамка от  масив - смърч, добит от първокачествени дървени талпи , естествено изсушени правилно и достатъчно дълго време при за..
207,96 лв.
Brand: Blian Модел: bm18110001
Матрак Зеро МемориЦялата конструкция е разположена върху дървена рамка, с възможност за директно поставяне върху здраво и стабилно легло, което задължително трябва да има подпори по цялата дължина.Характеристика:7-зонова дишаща пяна с отворена клетъчна структура;2 см мемори пяна;обезшумяващ слой;рам..
208,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm20090518
Еднолицев матрак ДуоКомфорт, EcoShaum и профилирани вложки AirFoamОписание:Основа: Вградена подматрачна рамка с букови ламели.Ядро: Двуслойно от EcoShaum и профилирани вложки AirFoam.Дамаска: Устойчиво трико, придаващо мекота.Височина на матрака: 20 +/- 1 cmГаранция на матрака – 3г...
211,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm18030031
Еднолицев матрак Понто МемориКласически еднолицев матрак с мемори пяна   Еднолицев, ортопедичен и капитониран матрак с рамка от висококачествен иглолистен материал и пълнеж на полимерна пяна на водна основа с висока плътнос. Към матрака е прибавен слой от мемори пяна които се адапт..
214,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100025
Матрак ЕросЕднолицев матрак Ерос е ортопедичен и изчистен модел, подходящ за деца и възрастни. Основата от твърд монолитен полиуретан осигурява правилна опора и кръвообръщение по време на сън. Практичен модел, на ниска цена, подходящ за вила, двуетажно легло или за легло с механизъм. Ядрото на матра..
225,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330013
Еднолицев матрак Комфорт, пружинен пакет БонелПритежава качествата за една пълноценна почивка. Моделът е със средна степен на ортопедичност и с анатомични свойства. Матракът е с пружинен пакет тип Бонел със 125 бр/м2 стоманени двойноконусни термообработени пружини и вложена по-голяма п..
228,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330011
Еднолицев матрак Комфорт Плюс, кокосова вложкаКомфорт Плюс е с повишен ортопедичен и анатомичен ефект благодарение на включеният допълнителен слой кокосова вложка (естествени кокосови влакна скрепени със силиконов материал, което прави този слой проветрив, гъвкав и дълготраен) и висок..
229,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330014
Еднолицев матрак Хегра Стандарт Фоум, пенополиуретанова пянаСтандарт Фоум е ортопедичен модел за тези, които предпочитат изделие от пенополиуретанова пяна пред пружинните матраци.Този матрак предлага ортопедична опора на гръбначния стълб и поддържа правилната позиция на тялото.Ядро..
229,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170003
Матрак Perla еднолицевОписание:Модел Перла Еднолицев е ортопедичен матрак с ядро от еластична пяна. При този модел не е необходимо използването на подматрачна рамка и е подходящ за монтиране на повдигащи механизми при легла с ракла. Има изключително висока издръжливост при натоварване..
232,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100022
Матрак БалансПружинният пакет тип Бонел е най-широко распространен в света на матраците, специалното подсилване с ленти гарантира дълъг живот на матрака. Всяка пружина е термично обработена за по-добра устойчивост и трайност. По този начин се елиминира появата на ръжда по тях. При по-интензивни нато..
235,00 лв.
Brand: Oni Модел: bm20520003
Състав:-Ядро: -индивидуално пакетирани пружини тип „Pocket springs“, покрити с 4 см слой висококачественa пяна; -иглонабит латексиран филц; -укрепващ борд от висококачествена пяна.-Рамка: изработена от широколистен дървен материал и HDF.-Калъф: Елегантна комбинация на висококачествена..
239,00 лв.
Brand: TED Модел: bm19180007
Еднолицев матрак Ава Еднолицев матрак, с отлично съчетание на удобство и добра опора на разумна цена. Класическо ядро с бонел за стабилна подръжка там, където е необходимо, а повърхността от пяна следва извивките на тялото. Обемна прошивка омекотява съпротивлението. Мемори частиците в нея бързо..
240,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm18070097
Матрак Аида еднолицевС вътрешност от пружинен пакет Бонел, този модел дава отлична вътрешна вентилация, допринасяща за добрия сън. Той е отлично бюджетно решение за всеки дом и вкус.      Описание:Текстил : дамаска тип Жакард Вълнена и памучна вата Еластична пяна Т..
246,10 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100030
Матрак РодосМодел Родос е ортопедичен и твърд матрак. Удобен при болки в областта на гърба и кръста, подходящ за деца и подрастващи. Към ядрото от разпенен полиол е добавена кокосова вложка. Тя допринася за по-голяма твърдост и устойчивост на матрака, подобрява циркулацията на въздуха и извежда влаг..
250,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700015
Еднолицев матрак СтандартМебели Богдан представя на Вашето внимание Еднолицев матрак СтандартКомфортен, ортопедичен матрак, осигуряващ качествен сън и добра физическа форма. Ядрото от пружинния пакет осигурява добра вътрешна вентилация, а слоевете термо вата и филц успешно отстраняват нежел..
255,30 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030014
Еднолицев матрак Каспия НормалКласически анатомичен матрак с Бонел пакет от спирални двойно конусни пружини, метална рамка, OSB дървесна плоскост и капитониран калъф. В ъглите на рамката са монтирани трупчета за захващане към повдигащ механизъм. За придаване на допълнителна здравина и комфорт на..
257,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100026
Матрак ЗараМатрак Зара се състои от отделни бонели, опаковани в джобчета от не тъкан текстил, това позволява да се разпредели натоварването равномерно по повърхноста му. На оказания натиск всяка пружина реагира независимо давайки сигурност на всяка част от вашето тяло. Покет пакета е облицован с нет..
260,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100033
Матрак Соло Пружинният пакет тип Бонел е изработен от биконусни пружини с 5 навивки. Всяка пружина е термично обработена за по-добра устойчивост. Съединени по между си с помоща на навивки, заедно образуват най-надеждното пружинно ядро между цена-качество.Отгоре пакет е изолиран по повърхността ..
270,00 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330010
Еднолицев матрак Хегра Луксор, кокос и софтМатракът Луксор е един от най-популярните наши модели. Той е оптимално съчетание между технология на производство, качество на материалите и достъпна цена. Грижи се за вашия здравословен и качествен сън.В основата му е пружинното ядро, което с..
275,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100027
Матрак КареЕднолицев матрак Каре е ортопедичен и анатомичен матрак с масажиращ ефект. Благодарение на прицизните прорези по повърхността на матрака вие ще се насладите на мекота и масаж по време на сън. Ядрото от изкуствен латекс притежава висока устойчивост в следствие на еластичните си свойства, и..
275,00 лв.
Brand: TED Модел: bm19180018
Еднолицев матрак Мемори Силвър Флекс  ОписаниеМарка ТЕДХарактеристикиНежн..
276,00 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170004
Матрак Diplomat еднолицевОписание:При този модел не е необходимо използването на подматрачна рамка. Подходящ е за монтиране на повдигащи механизми при легла с ракла. Отличава се с високи показатели на ергономичност, тъй като ядрото на матрака е направено от високотехнологичен пружинен паке..
279,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030017
Еднолицев матрак Каспия ПолифлексОртопедичен матрак с пълнеж от полимерна пяна на водна основа с висока плътност. Отворена микроклетъчна структура на сърцевината, позволяваща на въздуха да преминава безпроблемно във вътрешността, като гарантира липсата на среда за развитие на бактерии и гъбички...
284,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100029
Матрак ЛеонБлагодарение на специалната си разработка, мемори пяната има ниска степен на деформация, тя е хипоалергичен материал с чудесни въздухопропускливи свойства. Под въздействието на телесната температура микропорестата структура на космическият материал мемори, много меко се извива и максималн..
285,00 лв.
Brand: Ivveks Модел: bm20190044
Еднолицев матрак Дивна, високоеластична пянаОписаниеЕднолицев матрак Дивна разполага с вградена гъвкава ламелна подматрачна рамка, която допринася за неговата ергономичност и допълнителна вентилация и циркулация на въздуха. Двуслойното ядро дава възможност за балансирано, по-твърдо ортопедично ..
300,14 лв.
Brand: Paradise Модел: bm18170005
Матрак Diona еднолицев Описание:Модел Диона Еднолицев е изключително комфортен матрак с изчистена визия. Има ядро от еластична пяна и слой Memory пяна. Високотехнологичната Memory пяна реагира на топлината на тялото и заема формата на неговите извивки, адаптира се към позицията му и помага..
302,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100023
Матрак ВизажМатрак Визаж се състои от отделни пружинки, опаковани в джобчета от не тъкан текстил, това позволява да се разпредели натоварването равномерно по повърхноста му. На оказания натиск всяка пружина реагира независимо давайки сигурност на всяка част от вашето тяло.  Покет пакета е облиц..
304,00 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700020
 Еднолицев матрак Атина Мебели Богдан представя на Вашето внимание Еднолицев матрак Атина Матракът е с отлични ортопедични характеристики. Дава добра опора на гръбначния стълб, неподатлив на деформация, има висока устойчивост на тегло и натиск. Вълнената вата, с която е п..
304,75 лв.
Brand: Kambo Модел: bm170700016
Еднолицев матрак ЛуксМебели Богдан представя на Вашето внимание Еднолицев матрак ЛуксМатрак с отлична ортопедична характеристика, заслуга за което има слоят от кокосови влакна, които са естествен и антибактериален материал. Препоръчва се за хора с проблеми в областта на гърба и кръста!..
307,05 лв.
Brand: Genomax Модел: bm20090517
Еднолицев матрак ДуоКомфорт Мемо, EcoShaum и мемори пянаОписание:Основа: Вградена подматрачна рамка с букови ламели.Ядро: Двуслойно от EcoShaum и мемори пяна.Дамаска: Устойчиво трико, придаващо мекота.Височина на матрака: 21 +/- 1 см3 години гаранция !..
309,00 лв.
Brand: Elite Модел: bm18100024
Матрак ВоугМатрак Воуг е изграден от отделни бонели, опаковани в джобчета от не тъкан текстил, това позволява да се разпредели натоварването равномерно по повърхноста му. На оказания натиск всяка пружина реагира независимо давайки сигурност на всяка част от вашето тяло. Покет пакета е облицован с не..
315,00 лв.
Brand: TED Модел: bm19180016
Еднолицев матрак Exclusive Memory Silver ОписаниеМарка ТЕДХарактеристикиЕ..
318,00 лв.
Brand: Nani Модел: bm17030015
Еднолицев матрак Каспия Покет СпрингЕднолицев, ортопедичен, капитониран матрак с метална вградена рамка, OSB дървесна плоскост и pocket spring пакет. Към здравината и стабилността на рамката добавяме комфорта, предлаган от множеството индивидуално пакетирани пружини с малък диаметър в джоб от не..
322,00 лв.
Brand: Ivveks Модел: bm20190043
Еднолицев матрак Асмара, покет пружиниОписаниеЕднолицев матрак Асмара е перфектното универсално решение за Вас. Не Ви е нужна допълнителна основа или рамка, защото матрака разполага със собствена подсилена рамка от масивна дървесина.Ядрото му е съставено от индивидуално пакетирани пружини и високопл..
322,62 лв.
Brand: Hegra Модел: bm20330012
Еднолицев матрак Хегра Стейси, vitafoamОсобенно подходящ за хора с наднормено тегло. Освен, че притежава всички негови великолепни показатели, чрез вложените допълнителни пластове - обемна поликомпонентна еластична вата и високоеластична пенополиуретанова пяна Vitafoam с дишаща структу..
338,00 лв.
Brand: Genomax Модел: bm20090515
Еднолицев матрак Фелия Покет, 7 зонен пружинен pocket spring пакетОписаниеОснова: Вградена дървена рамка.Ядро: Двуслойно от 7 зонен пружинен pocket spring пакет и полиуретанова пяна.Дамаска: Текстил с вплетени сребърни нишки, осигуряващи добра антибактериална и антиакарна защита.Височ..
352,00 лв.
Показани са от 1 до 50 от 60 резултата (2 страници)