Градината е място на отмора и комфорт, където можете да се отпуснете сред нежните звуци на птичи песни и приятния аромат на цветя. Мебели Богдан предлага голямо разнообразие от висококачествени и стилни мебели за градина, за да сте сигурни, че избирате не само най-подходящия, но и най-сигурния вариант за вас.

 Но за да направите вашата градина в прекрасно място за релаксация, е важно да спазвате някои правила при обзавеждането й. Както всички външни мебели, мебелите за градина са подложени на метеорологичните условия, които биха могли да причинят големи щети върху вашия градински екстериор. Това може да се предотврати, като следвате следните няколко съвета.

Изберете мебели от издръжливи материали. Това може да звучи логично, но много хора пренебрегват металните маси и столове, които могат да хванат ръжда ако бъдат изложени на дъжд. За да се предотврати това е нужно те да бъдат прибирани или покрити, когато не се ползват, за да се намали максимално рискът от ръжда или повреда. Дървото, както и ратановите мебели, са силно устойчиви на дъжд и други атмосферни условия, затова са много сигурен, а също и стилен избор за вашата градина. Натуралните мотиви, в които се изработват си пасват отлично с околната обстановка, което ги прави популярно решение сред много хора. Мебелите, изработени от полипропилен, имитират ратановите, като имат подобни свойства и визия. Разликата е, че полипропиленът е по-устойчив на метеорологични условия, както и малко по-лек в сравнение с ратана. Най-сигурни са пластмасовите мебели, тъй като те най-малко се влияят от времето, а също така са и леки, което позволява лесното им преместване при нужда. Светли на цвят пластмасови столове и маси биха засили усещането на релаксация и хармония във вашата градина.

Освен като материал, трябва да прецените и какви модели ще се впишат най-добре в обстановката, която се стараете да създадете. За да намерите подходящи на вкуса ви мебели, можете да разгледате каталога в сайта ни.

За да постигнете желания ефект за вашата градина, трябва да съобразите също пространството, с което разполагате, както и местата, където ще разположите вашите нови мебели. Ако градината ви е малка по-площ, не е добра идея да я затрупвате с различни мебели, защото това ще създаде усещане за претъпканост. Същевременно голяма по площ градина с прекалено малко мебели би изглеждала празна или недовършена.