Бар Столове от Мебели Богдан
 
Бар столовете създават настроение и затова техния външен вид е от особено значение. Всички ги свързваме с хубави поводи и  в заведение, и вкъщи. Те се отличават от стандартните столове със своята височина и елегантни модерни форми. Все пак бар стола е най-вече продукт на съвремието, той отразява дизайнерските тенденции на нашето време.
За външни условия – заведения, барове или градини, е добре да се изберат бар столове от пластмаса или метал. Те са издръжливи на атмосферните влияния, изглеждат красиво и са здрави. Много модерно е съчетанието от метални крака и прозрачна седална част с леко извита ниска облегалка. Може да изберете цветни бар столове, те допринасят за по-свежа обстановка и влияят положително на всички. Моделите с един въртящ се крак също са много удобни и търсени. Ако все пак сте избрали класически модели в бяло или черно, тогава може да ги  съчетаете с цветни стени или цветен бар плот. На неговия фон те ще се откроят и ще изглеждат още по-добре.
 
За бар столове вкъщи или на вилата можете да изберете всякакви модели. Меките седалки от пяна и еко кожа или дамаска са изключително удобни за сядане. Вече има и бар столове с амортисьорни колелца, лесни за преместване от едно помещение в друго. Помислете дали да не се спрете на модел, който има поставка за краката в долната част на бар стола. Също така има и такива с подлакътници. Вие решавате кое е най-важно за вас.
Ако ще се разполагат в помещение с дървено обзавеждане, може да поставите там бар столове с дървени крака. Те се вписват чудесно в атмосферата на таверна, механа, или домашна стая в такъв стил. Седалката може да бъде в подходящ тон дамаска или еко кожа. Най-добре да заложите на бежови или сиви нюанси. Бар стол тип фотьойл би бил много впечатляващ за вашите гости. Дори обикновения бар стол със седалка като кръгла табуретка може да изглежда отлично, ако е цветово добре подбран.
Постарайте се да си представите атмосферата, която искате да създадете. Околната мебелировка ще ви подскаже кои бар столове са най-подходящи за вас. Ултра модерни бар столове седят най-добре, ако са заобиколени от модерни мебели с олекотена конструкция. Ако в помещението имате стилни стъклени витрини, може да ги съчетаете с прозрачен модел бар стол. Ако мебелите са с метални орнаменти или украса, изберете столове с метални крака и подлакътници в подобен цвят на металната част. Така те ще хармонират помежду си и ще имате дизайнерски издържана мебелировка. Бар столовете в ретро стил са уникално красиви. Най-често се изработват от дървен масив и изискана кожена тапицерия. Те ще изглеждат перфектно в по-луксозна обстановка, по-тежки и класически модели мебел наоколо. Добре е да ги съчетаете и с трапезните столове като стил и цвят на седалната част. 
Внимателно измерете мястото, където ще разполагате своите бар столове. Добре е да има разстояние между тях, за да се чувстват хората спокойно и свободно, докато ги ползват. Така лесно ще прецените каква бройка бар столове трябва да закупите. При по-малко пространство изберете по-елегантни модели с по-малки габарити. При голяма площ можете да си позволите и по-широки бар столове.