Какво трябва да знаем, когато желаем да върнем стока, закупена от сайта www.bogdanmebel.com?

Преди да закупите стока, за която се колебаете или изявите желание за връщане на вече закупен продукт, трябва да имате няколко неща в предвид. Работата с тежки стоки като мебели, матраци и друг тип обемисти товари е една трудна и отговорна задача. Организацията по изпращане и опазване на стоките е приоритет за нашата фирма. Точно защото Доволният Клиент е приоритет за нас, решихме да създадем Отдел за всички въпроси, свързани с връщане на стока и рекламации, отговарящ на телефон за връзка 0890 107210 и е-mail: netportal.assistance@gmail.com.

В тази статия сме засегнали някои по важни въпроси, свързани с връщането на стоки. Преди да ни потърсите по телефона за информация, съветваме ви да се запознаете с Процедурата и Условията по връщане на стоки, регламентирани от europa.eu и www.kzp.bg

Въпрос: Как можем да стартираме процедурата по връщане на стоки?

Отговор: Вие имате право да се възползвате от правото си на връщане в 14 дневен срок на стоки, поръчани през www.bogdanmebel.com. За да упражните това право, е необходимо да ни уведомите в писмен вид за вашите намерения. Следва да попълните Формуляр: „Връщане на продукти“, наличен на сайта. Всички Формуляри се разглеждат и обработват по реда на Входящия номер, които се генерира автоматично.
В рамките на 3 работни дни, специалист разглежда заявката и допустимостта за връщане и се свързва с вас за уговаряне на всички подробности и варианти, свързани с връщането на стоката или издаването на ваучер за други покупки.

Въпрос: В какъв срок трябва да бъде попълнен формуляра?

Отговор: За да е валиден формулярът, той трябва да бъде попълнен до 14 дни, считани от датата на доставка на продукта.

Въпрос: Мога ли да върна стока, без да уведомя служител на www.bogdanmebel.com?

Отговор: Без да бъдем уведомени в писмен вид няма как да бъдат приети каквито и да било пратки. Това е описано и в Общите условия на сайта.

Въпрос: Какви са Условията за връщане на стока предвидени в закона?

Отговор: Всички върнати продукти трябва да бъдат в същото състояние като при доставката. Няма да бъдат приемани продукти, които са били поправяни от неупълномощено лице или които са повредени от клиента, такива с увредена или нецялостна опаковка, със следи от износване или прекомерно използване, с одрасквания, със следи от удари (напр., но не само – механични/електрически шокове). Няма да се приемат и продукти, които не са придружени от всички аксесоари, с които са ти били доставени. Продуктите трябва да бъдат върнати в оригинална опаковка, придружена от непокътнатите етикети, оригиналната гаранция в съответствие с разпоредбите на чл. 55 от ЗЗП.

В случай че са закупени повече от един еднакви продукти и клиента желае да върне два или повече от тях, само един от тези продукти може да бъде отварян внимателно. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани.

Всички стоки със силно нарушена опаковка в недопустими граници, такива без оригинална опаковка, с разпилени или изгубени части на стоката, сглобени или сглобявани продукти в добро състояние, не могат да бъдат върнати и съответно няма да бъдат приемани в склада на посоченият адрес за връщане.

Въпрос: Възможно ли е да имам неустойка заради вида на върнатата стока?

Отговор: Според вида на върнатата стока фирма Нет Портал ЕООД запазва правото си да удържи неустойка от общата стойност на продукта както следва в съответствие с разпоредбите. При стоки които са върнати във възможно най-добрият вид с ненарушена на оригинална опаковка и всички съпътстващи пакети, документи и части се възстановява 100% от сумата.
За всички стоки с нарушена опаковка в допустими граници, без да са изваждани и разопаковани отделните части на стоката се възстановяват между 60%  и 95% от общата сума по индивидуална преценка на Отдел Връщания на фирмата.

Въпрос: На кой адрес можем да се възползваме от правото на връщане в 14 дневен срок?

Отговор: В склада на фирмата. намиращ се на адрес гр. Плевен, с пощенски код 5800, жк. Кайлъка 317, в склада на фирма Нет Портал ЕООД.

Въпрос: За чия сметка са разходите и отговорността по връщане на стока?

Отговор: Всички разходи и отговорности, свързани с връщането на стоката в склада на фирмата са за сметка на Купувача

Въпрос: В какъв срок ще ми бъдат върнати средствата по върнатата стока?

Отговор: В случай, че упражните правото си на отказ, възстановяването на средствата става не по-късно от 14 дни след връщането на стоката. Обичайния начин за възстановяване на сумата на покупката е по банков път, по сметка, посочена от Купувача, освен ако изрично не е договорен друг начин на връщане.

Въпрос: Ако към полученият продукт който искам да върна има подарък, трябва ли да върна и подаръка в същият вид както е бил получен?

Отговор: В случай че доставеният продукт е бил придружен от подарък, когато се връща продукта трябва да бъде върнат и подаръка. Подаръка трябва да е в вида, в който е доставен.

Въпрос: Ако закупените продукти са повече еднакви бройки как трябва да бъдат върнати?

Отговор: В случай че са закупени повече от един еднакви продукти и клиента желае да върне два или повече от тях, само един от тези продукти може да бъде отварян внимателно. Останалите трябва да са със запечатана опаковка. В противен случай няма да бъдат приемани.

Въпрос: Мога ли да връщам Мебели по индивидуална поръчка или такива, които са специално поръчани за мен?

Отговор :Продукти, доставени в следствие от направата на поръчка за индивидуално изработен или специално поръчан за клиента продукт не подлежат на връщане.

Въпрос: Мога ли ми бъдат възстановени суми на покупки осъществени с ваучер?

Отговор: Ако продуктът е бил изцяло закупен с ваучер, без да е било необходимо доплащане на разликата, ще може да се активира отново ваучера и ще може да се използва отново. Ако съществува частично доплащане на ваучер – ваучера се възстановява и съответната сума по доплащането също.

 

За повече информация оставаме на разположение на телефон: 0890 10 72 10

е-mail: netportal.assistance@gmail.com